Fete si baieti, femei si barbati
Anunturi online!

Util pentru cunoscatori: Ce este un telefon „deblocat” si de ce ar trebui sa iti pese? Telefoane

Image Credits: MM Photos
Sursa informatie: ©Pictoriale.RO
Autor: Smart Media Entertaiment - Holland
Este bootloaderul telefonului meu deblocat? Este el blocat de operator? Care e diferenta, si de ce acest lucru este atat de important?

Deblocat. E un cuvant pe care ai sa-l vezi folosit pe numeroase website-uri axate pe tehnologiile de telefoane, si majoritatea oamenilor care scriu despre asta vor avea grija sa te informeze ca acesta e un lucru bun. Si e. Dar deblocat poate sa insemne mai multe lucruri – depinde despre ce vorbim.
Poate te intrebi cum poti sa deblochezi bootloader-ul pe telefonul pe care urmeaza sa il cumperi. Sau poate ai nevoie de o deblocare SIM, ca sa poti folosi ce operator vrei tu. Ambele sunt importante, asa ca vom vorbi despre diferentele dintre acestea.

Boodloader-ul
Pentru multi dintre noi, „bootloader deblocat” ne duc spre imagini de poveste, unde unicornii joaca in Half Life 3. Sau ceva de genul. Un bootloader nedeblocat e important pentru cei care vor sa modifice software-ul instalat in telefon.
Bootloader este un program care incarca sistemul de operare, cand un calculator este pornit. De obicei, acesta isi face toate chestiile necesare in background si incarca totul pentru utilizator, dar un bootloader mai poate deschide si alte interfete, cum ar fi fastboot. E ceea ce porneste prima data cand iti pornesti telefonul, si e astfel setat incat doar software-ul „oficial” sa poata fi instalat ca sa functioneze.Bootloaderul telefonului tau e blocat inca din fabrica. Acesta e un lucru bun, deoarece avand un bootloader blocat iti permite sa faci modificare de software, si nu e securizat absolut deloc. Dar anume posibilitatea de a face modificari in telefoanele noastre ne determina sa vrem un bootloader deblocat.
Aici incep lucrurile ceva mai riscante. Stim ca majoritatea producatorilor permit deblocarea bootloader-ului (folosind un key), atata timp cat nu ai nici o problema daca incalci regulile garantiei. E ok. Asa miroase libertatea. Serios, o data ce ai dat banii pentru telefon, acesta iti apartine si poti sa faci ce vrei cu el, corect? Cei care detin si opereaza reteaua in care functioneaza telefonul tau gandesc altfel. Ei vor sa decida pentru tine ce software trebuie sa aiba telefoanele si tabletele din reteaua lor. Si acesta e dreptul lor. Pe langa probleme tehnice, acestia mai au de-a face si cu probleme legate de garantii. E reteaua lor, deci ei decid ce se poate folosi in cadrul acesteia. Ei incearca asta oferindu-ti versiunea lor de telefoane, care sunt ceva mai greu de deblocat.

Tine minte, daca telefonul tau are logo-ul retelei, acestea sunt mai greu de deblocat. El ti-a fost vandut tie, nu vreunei companii, ca Samsung sau HTC sau Motorola sau LG etc. Cea mai usoara solutie e sa afli din timp daca bootloader-ul e posibil sau nu de deblocat, inainte sa il cumperi. Poate si sunt altii mai isteti sa gaseasca o modalitate de a trece de toate schemele criptate, dar asta nu e un lucru sigur.
Pentru majoritatea oamenilor, aceasta nu e o mare problema. Dar pentru tine poate e.

Deblocarea SIM
Deblocarea SIM, sau deblocarea de operator nu are nimic de-a face cu bootloader-ul. E doar o modalitate de a permite telefonului sa foloseasca o alta retea decat cea de unde l-ai cumparat. De obicei, deblocarea SIM e foarte usoara, si se poate face prin diferite metode. Prima, si cea mai usoara, e sa suni operatorul de unde ai cumparat telefonul si sa le spui ca ai nevoie se il deblochezi de la retea. Ei iti pot da un cod, ca sa il poti folosi atunci cand folosesti o cartela SIM de la alt operator, astfel putand sa-l folosesti si in alte retele. In mod normal, ar trebui sa fii ajutat. Dar nu tot timpul – fiecare operator are regulile sale privind acest lucru.

O alta metoda e sa folosesti un service. Le poti gasi online, unde le zici modelul telefonului tau, le platesti ceva banuti, de obicei in jur de 20$, si acestia iti trimit codul – la fel ca si operatorul de telefonie. De obicei, acesta e un cod de la furnizorul de retea, care vinde codurile in numar mare, iar aceste servicii le vand la randul lor, la un pret mai mare. Aceasta va functiona atunci cand folosesti o companie de incredere.

O a treia metoda se face prin root sau ROM. Cel mai probabil vei avea nevoie de un bootloader deblocat. In mare parte, instalezi un program sau il modifici pe cel existent, astfel incat acesta deblocheaza si SIM-ul. Acest lucru e legal, dar nu e la fel usor ca si metodele descrise de mai sus.

Partea buna e ca operatorii incep sa nu mai blocheze telefoanele. Astfel, nu vei avea nevoie sa-ti faci griji sa ti-l deblochezi. O data ce gasesti o retea care consideri ca iti place, sunt sigur ca vei cumpara telefoanele acesteia. In cazul in care calatoresti peste hotare, nu ai nevoie sa iti deblochezi telefonul. Dar chiar si asa, majoritatea operatorilor ofera servicii si in afara tarii, asta in cazul in care esti gata sa platesti. Important e sa intelegi ce optiuni ai, si cum sa faci alegerea corecta.
Comenteaza stirea pe Facebook
© 2003 - 2018 Pictoriale.RO Toate drepturile rezervate!
Smart Media Entertaiment CL - Amsterdam Holland
Johann Keplerstraat 47 1098HN Amsterdam Holland
Editari video pentru evenimente, drone, casatorii, botezuri, nunti, conferinte, zile de nastere, scoli si gradinite